Радіємо, що рубрика #уютнісусіди так подобається мешканцям Уютного Кварталу ⋆ У-Квартал

Радіємо, що рубрика #уютнісусіди так подобається мешканцям Уютного Кварталу

Радіємо, що рубрика #уютнісусіди так подобається мешканцям Уютного Кварталу. Ми із захопленням продовжуємо знайомити із сусідами.

Морозова Стелла, правознавець, кандидат юридичних наук, протягом двох років розробляла «Правила та норми проживання і перебування в Уютному Кварталі» щоб зберігти красу Кварталу. Досвід практичної і наукової роботи у сфері юриспруденції біля 20 років. ????

Правила в телеграм каналі ➡️ u_kvartal Запрошуємо до обговерення, але спочатку інтерв’ю. ???? Далі пряма мова.

Мешкаю в Уютному Кварталі майже 2 роки.

Обираючи Уютний Квартал для купівлі квартири, наша сім’я керувалася близькістю розташування його до нашої дачі, а також зовнішнім дизайном будинків, надзвичайно красивим ландшафтом і зручним плануванням квартир.

Наш Квартал справді є дуже затишним і красивим, з великою кількістю різноманітних зелених насаджень, зон відпочинку та місць для занять спортом. Який ще Квартал Києва чи його передмістя може похвалитися двома фонтанами, ювелірно виконаними кованими скульптурами?

Спостерігаю у чатах за проблемами, що виникають, близько 4 років, з моменту як придбала квартиру. У якийсь момент мене застало питання, як зберегти цю красу, яку створює для мешканців Кварталу забудовник і його команда, і яку плекають, якою опікуються працівники ЖЕКу?

Подорожі і спілкування з громадянами інших країн дали розуміння того, що проблеми, які виникають, існують не тільки у нашому Кварталі чи у нашій країні. Всі люди різні і всі люди… однакові в своїх спробах зберегти красу чи наплювати на неї, думати лише про зручність для себе на шкоду сусідам.

Необхідність вирішення проблем вигід спільного, добросусідського проживання зумовило потребу в пошуках варіантів домовитись. Я керувалася тим, що має бути якийсь суспільний договір між мешканцями щодо збереження та примноження його краси.

Вивчення досвіду зарубіжних країн, зокрема, Канади та Великої Британії щодо врегулювання проживання в кондомініумах свідчить про те, що там, де між мешканцями за участю керуючої компанії укладено правила проживання і перебування в кондомініумах, існує порядок та відповідальне ставлення до майна, яким люди користуються спільно.

Звичайно, за умови дотримання правил всіма мешканцями.

У європейських країнах в окремих випадках дотримання правил мешканцями підтримується, у тому числі за допомогою штрафних санкцій. Наше законодавство не дозволяє запроваджувати такі санкції, то ж слід сподіватися на совість, розум і здоровий глузд мешканців. Звичайно, що у разі порушення громадського порядку у нас можуть застосовуватися такі важелі впливу на порушників, як уповноважені органи поліції та місцевого самоврядування.

Під час розробки Правил максимально враховано законодавство України, норми моралі, прийняті в українському суспільстві, інфраструктуру Уютного Кварталу, звернуто увагу на проблемні питання, які виникали у чатах будинків в соціальних мережах, обговорювалися мешканцями при зустрічах. У процесі роботи над Правилами їх положення обговорювалися з працівниками компанії з надання житлово-комунальних послуг, дискутувалися з небайдужими мешканцями Уютного, в результаті чого з’явився текст, який пропонується.

Правила та норми проживання і перебування в Уютному Кварталі врегульовують загальні питання порядку в’їзду транспортних засобів та їх паркування на території ЖК, збереження вигляду фасадів і приміщень, утримання їх в чистоті, користування зонами відпочинку та рекреаційними зонами, зокрема, враховано питання безпеки та тиші з похибкою на те, що ми проживаємо в новобудовах, де людям необхідно робити ремонти, нагляду дорослими за своїми дітьми та власниками тварин за своїми улюбленцями тощо.

Звичайно, що більшості людей норми, закладені в Правилах, знайомі з дитинства і вони їх дотримуються автоматично. Можливо, не всім пощастило засвоїти такі правила з дитинства, то ж є нагода навчатися новому. Не існує питань, які не можна було би вирішити, якщо люди готові домовлятися.

Насправді жити за правилами легше, ніж в хаосі. Тож бажаю нашому Кварталу розростатися і процвітати надалі, а сусідам – жити дружно, щасливо, берегти і примножувати ту красу, в якій ми живемо, поважати роботу, виконану задля цього, і саме основне – поважати один одного!

З метою ознайомлення із напрацьованими Правилами та нормами проживання і перебування в Уютному Кварталі слід перейти у офіційний телеграм канал Кварталу ➡️ https://t.me/u_kvartal

У разі виникнення конфліктних ситуацій, пропоную звертатись до цих Правил з метою розуміння шляхів їх вирішення.
Сподіваюся, що максимальне виконання і дотримання цих Правил мешканцями Уютного Кварталу та їх гостями сприятиме дотриманню загальноприйнятих норм співжиття і благополуччю кожної родини. #щастялюбитьзатишок

поділитися новиною: